top of page

Постачальники гречки не зможуть підняти ціни в 2018 році 

На березнь 2018 року гречана крупа в магазинах коштувала від 15 до 17 грн за кілограм. Передумов для її подорожчання немає.

Про це кореспонденту ГолосUA повідомив гендиректор Української Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.


За його словами, в 2016-2017 роках, коли часом вартість гречки доходила до 40-50 грн, тенденції попиту на продукт кардинально змінилися.


«Коли ціна гречки дуже сильно росла, тоді значна частина гречки була скуплена великими оптовиками. Вони зберігали, переробляли, а потім дуже сильно підвищували ціну», - нагадав експерт. У 2018 році покупці вже не відчувають сильної потреби в покупці цього сорту крупи, оскільки вони звикли обходитися без неї.


«Зараз навіть близько такої ситуації немає, з гречкою сталося таке ось диво. Значна частина людей переорієнтувалася на інші крупи, і гречка зараз втратила свого покупця. Але оскільки споживачі почали все активніше купувати інші види круп, то держава почала відстежувати, включило в моніторинг ціни на соціальні продукти харчування - пшоно, ячна крупа. А гречана просто втратила свою популярність », - підсумував експерт.


Відзначимо, за даними аналітичного агентства «Украгроконсалт», в період з 2011 по 2016 рр. в Україні обсяги виробництва круп зросли приблизно на 40%. Це говорить про зростання попиту на крупи (вівсяну, гречану, кукурудзяну, рисову, ячну, перлову, пшоняну, дрібного і грубого помелу) як в Україні, так і за кордоном.


Нагадаємо, в 2017 році в Україні з усіх продуктів найбільше подорожчали масло, молоко і м'ясо.


Теги:

4 перегляди
bottom of page